Bild 210 – 22 november. Var är bilden tagen? – Tema riktningspil 8(9)

Canon IXUS60 f/3,4 , 1/2000

Minns ni bilden från 22 november förra året?

Om Fotografen

En kamera finns alltid i min ficka. Jag tar ett kort - ni ska gissa var jag har varit. Visa alla inlägg av Fotografen

28 responses to “Bild 210 – 22 november. Var är bilden tagen? – Tema riktningspil 8(9)

 • Britta

  Svenska mässen, Göteborg…

 • Fotografen

  Göteborg är helt rätt, men vi är 1-2 km från Svenska mässan.

 • Britta

  Då gissar jag på Kungsparken

 • herrsspekulerar

  Det ända jag vet är att 220 cyklister valde att cykla åt vänster, medan endast 22 stycken valde att färdas åt höger…eller det var ingen bonusfråga i dagens tävling 😀

  Fast ärligt talat så får jag inte ihop skylten riktigt. Ligger inte Scandinavium och Liseberg väldigt nära varandra, åtminstånde åtsamma håll typ.

 • Fotografen

  Nej, det var ingen bonusfråga i dagens tävling. Men kul!

  När jag tog bilden så tänkte jag att det verkar som en konstig väg att cykla om man ska till Liseberg, men någon skyltmakare på Gbg stad tycker tydligen annorluna.

  Scandinavium och Liseberg ligger ganska nära varandra, så långt rätt.

 • Aylala

  Oj, det här är ju typ hemma hos mig. Fast…jag tycker också det verkar märkligt. Frölunda och centrum åt samma håll. Vafan. Jag får återkomma.

 • Aylala

  Nä, jag får fasen inte ihop det. Nånstans nere vid Operan? :-S

  • Fotografen

   Operan??? Nej nej. Britta var betydligt närmare tidigare i kväll. Men skylten är märklig, jag håller med(nej, jag har inte ”photoshoppat” den). Mer naturligt vore att Liseberg stod till vänster, tillsammans med Scandinavium(där tydligen Frölunda vann ikv).

 • eg

  Nu kommer en heltokig gissning från en som inte kan Göteborg. Någonstans kring Industrivägen

 • Aylala

  Mjahapp. Ja det är lite svårt att följa dina ledtrådar, hehe. 1-2 km från SvMässan, inte in mot stan till men fortfarande på västra sidan motorvägen. Och så den märkliga Lisebergspilen…

  Känns ju ändå som att det måste bli nånstans på Mölndalsvägen men vem skulle frivilligt stanna där för att ta en bild? Vid…Lana?

  • Fotografen

   Va? Är mina ledtrådar svåra att följa. Pyttsan heller…

   Nåväl, fortsätt Mölndalsvägen norrut. Sedan byter den namn om jag minns rätt, men fortsätt ändå tills du passerar bild 163(18/8). Då tänker du: ”Nu är jag på rätt väg för att klura ut var Fotografen har tagit bilden”.

 • eg

  i närheten av Ullevi? jag är ute och cyklar men försöker ändå………

 • eg

  Yeeeeeeeees, jag grejade en Göteborgsbild. Det trodde jag aldrig…

 • Aylala

  Ojdå, kära du. Vi kanske ska snacka lite om din avståndsbedömning, försåvitt det inte är standard att avrunda 500-600m till 2 km ;-D

  Grattis eg!

 • Fotografen

  Försåvitt, det var ett fint ord. Det ska jag försöka få till i WF….

  Nu kommer jag möjligen att låta lite mästrande, vänligen överse med det. Jag uppskattade helt enkelt avståndet mellan Svenska mässan och korsningen Ullevigatan/Skånegatan till 1,5-2km. När jag nu kollar på google maps, så uppger den att det är 1,2km gångvägen och 1,9km närmsta bilvägen. Så helt ute och cyklade var jag inte.
  Ny bild i morgon 20.40. Väl mött!

 • Aylala

  Åh, stämmer detta beklagar jag verkligen. När jag höftar på Eniros karta får jag det till ungefär 700 meter, vilket också stämmer med min egen uppskattning av hur långt det är att gå raka vägen längs Skånegatan. Om jag däremot kollar Eniros vägbeskrivning mäter den 2,3 kilometer och då är biljävlen på icke mindre än sju olika gator innan den är framme… Nåväl. Jag är inte det minsta bitter. Jag tror bara gott om mitt eget lokalsinne.

  • Fotografen

   Väldigt märkligt att det ska vara så olika uppgifter. Jag får väl helt enkelt stega den aktuella sträckan när jag ska till Gbg nästa gång.
   Det blir nog inte förrän efter jul – håll ut.

   Det är fortfarande ett mysterium det här med skylten och att Liseberg och Scandinavium anvisas åt olika håll. Kan du inte ringa till någon ansvarig och fråga hur dom har tänkt?

 • skvitt

  Jag åtar mig att stega upp sträckan nästan gång jag blir utsläppt från skånegatans fyllecell! 🙂

  Det kanske dröjer några år, men …
  /Skvitt

  • Aylala

   Oj, jag visste inte att de fick hålla folk i fyllecell så länge…

   • Fotografen

    Notera att denna blogg bara kommer att leva till 20 september nästa år. Det hade varit fint om vi kunde få det klarlagt innan dess.
    Möjligen kan du få permission för att utföra detta viktiga uppdrag. Jag utfärdar gärna ett intyg för ändamålet om så behövs.

 • eg

  Den här bilden skulle jag inte ha klarat. Har inte varit i Paris. Aylala du är så mångsidig. Mycket mer än vad jag är. Kul att det går så bra för dig!!
  Är så glad för att skyltarna är slut. Hoppas på fina, vackra bilder som man kan njuta av även om man inte klarar resmålet. Flätar ihop händerna och ber om en oändlig tid tills nästa skylt dyker upp……..

 • Fotografen

  Lite knepigt att dela ut poäng här. Men det blir såhär att Britta får poäng eftersom hon snabbt fick till det med Göteborg. Sedan fick ‘eg’ till det exakt efter en massa klurande. Elegant.

 • Bild 354 – 14 september. Var är bilden tagen? Tema – Riktningspil (bonusbild).. « Pärs bilder

  […] Stockholms slott, Sälen, Puerto De Mogan, Nybroplan i Stockholm, Malmö, Karlskrona, Oldenbüttel, Ullevi i Göteborg och avslutade med […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: